Camper reisverhalen en beoordelingen


Coolcampers op Texel  

Wij willen laten weten hoe leuk het is om met een Coolcamper op pad te gaan. Onze trip ging naar het eiland Texel. Heel spannend hoor rijdend in een echte camper een paar dagen op pad, van alle gemakken voorzien. Op Texel hebben we op camper de Krim gestaan, geweldige camping. Hoe makkelijk je de camper ook gebruikt, ook voor het vervoer over Texel, super gewoon. Wij hebben ook heerlijk geslapen in de camper. Het is echt een aanrader voor iedereen om er eens op uit te gaan met een Coolcamper.

Vriendelijke groet,

Mathijs en Wilma van den Hoek 

Eindoordeel cijfer: 9!

Lees meer »


Peter en Marijke in Zuid Frankrijk 

De foto’s zijn genomen in de Gorges du Verdon in Zuid Frankrijk. We hebben daar een paar fantastische tochten gemaakt., die ondanks de steile , smalle wegen en vele haarspelbochten geen probleem opleverden voor de camper. Het gevoel van ultieme vrijheid: camper spontaan neerlzetten bij een fantastisch uitzicht, stoeltjes naar buiten en lekker lunchen! Als we weer met een camper erop uit willen trekken, komen we weer bij jullie kijken!

Bedankt. Met vriendelijke groet, Peter en Marijke Blok uit Delft

Lees meer »


Mark en Lies in Italie 

Juni is een van de mooiste maand om met een camper naar Italie op vakantie te gaan. Je hebt al lekker weer en er is nog niet zo heel veel toerisme waardoor campings niet overvol en zeer betaalbaar zijn

Lees meer »


Veluwe 

Afgelopen weekend zijn we er met z'n drieën op uitgetrokken. Nu eens gekozen voor het gemak van een caravan maar dan verpakt in een handzame bestelbus. Dat leek ons wel wat. We hadden gekozen voor een bestemming op de Veluwe. Prima aan te rijden zodat we lekker lang van ons weekend konden genieten. We hebben er voor gekozen om binnendoor te rijden. Zo zie je als het moois van Nederland én we konden onderweg nog eens een  korte stop maken voor wat versnaperingen. Een parkeerplaats vinden was kinderspel. 
 
De weg voortgezet en bij aankomt een prachtplek weten te bemachtigen. Alles was aan boord om direct te kunnen genieten. Een BBQ hadden we zelf mee genomen. Kleine details waar we van hebben genoten. De top koelkast, de IR verwarming (mijn hemel wat een uitkomst) en een leuke gimmick... het bestek. De auto was lekker zuinig en reed bijzonder comfortabel. 2 aandachtspunten. De bestuurdersstoel weer omhoog zetten lukte niet onder het rijden en (heeft niets met de camper te maken) we waren een hoeslaken vergeten mee te nemen. Zonder een hoeslaken liggen de kussen niet lekker strak tegen elkaar aan. Een hoeslaken hebben we de volgende dag in het dorp kunnen kopen. 
 
Uitgifte en inname verliep lekker soepel en het was toch een prettig idee dat we onze auto achter slot en grendel in de loods konden achter laten.
 
Al met al een heerlijk weekendje weg met het comfort van een caravan en het fijne rijden van een degelijke bus.
 
De volgende keer maken we meer kilometers!
 
Robin & Bianca en kleine Bob

Lees meer »


Agheet en Dickie de hond 

Ik vond het van te voren een beetje spannend om na vijf jaar weer eens in een bus te rijden. Maar al na enkele kilometers was ik gewend. Je hebt een geweldige zit in zo’n busje en spiegels waardoor je moeiteloos achteruit kon rijden. (Met mijn eigen auto heb ik meer moeite om te kunnen zien waar ik rijd.)

Ik ging alleen met mijn hond Dickie, die nog nooit gekampeerd had. Het was voor mij dus ook een proef of het leuk zou zijn. Vroeger heb ik altijd in tenten rondgetrokken maar slapen op de grond wil mijn rug niet meer. 
Ik heb een geweldige week gehad ook regelmatig naar nieuwe plekken gereden o.a. voor het bezoeken van twee reuen, als mogelijk partner vor Dickie.

Daarom was het voor mij ook van belang dat mijn hond mee mocht (huisdieren zijn toegestaan bij coolcampers). 
Zij heeft zich keurig gedragen ook al vond ze het eerst wat eng tijdens het rijden in de bus. s’Nachts sliep ze onder het uitgeschoven bed en net zoals thuis ging ze niet op de bank. Ook al was ze moe na de vele wandelingen die we deden. Een week is eigenlijk te kort, daar kwam ik al na drie dagen achter. 
Ik heb wel erg mooi weer gehad geen druppel regen dus dat heeft natuurlijk wel het plezier versterkt. s’Nachts was het koud in de Harz maar s’avonds even voor het slapen de kachel aan en s’nachts uit, dan was het prima slapen. Aanrader is als het koud is een dunne deken onder je onderlaken te leggen want de schuimrubber matrassen zijn kil als de buitentemperatuur ook slechts 5 graden is.

Al met al een zeer leuke camper vakantie. Misschien tot ziens maar dan wel een een aantal weken...

 

Lees meer »


Coolcamper tour 2013 

De eerste Coolcamper tour is een feit. Op weg met 8 coolcampers naar de Veluwe in Nederland. Goed gezelschap, mooi weer en een goede camper zijn de ingredienten voor een geslaagt weekeind.

Lees meer »


Petra & Dick in Belgie 

Eindelijk is het dan zo ver we mogen de Coolcampers ophalen in Stoutenburg.
We werden gastvrij ontvangen door de eigenaar van Coolcampers, na wat uitleg en tips vertrokken
We richting Belgische kust. Het weer werkte nog niet helemaal mee maar het was heerlijk knus.

Lees meer »


Warme Douche! 

Deze zomer (2012) wilden we wel eens proberen hoe het is om met een camper te reizen. Dus gezocht en Coolcampers gevonden! Helaas konden we niet op de afgesproken datum vertrekken, omdat er een dubbele boeking was (het was maar één dag later). Dus kregen we het aanbod om dan een paar dagen langer de camper te gebruiken. Maar wij konden onze vakantie niet verlengen. We moesten weer werken.

Tot ons grote plezier mochten we in oktober een gratis weekend met de camper eropuit.

Op deze manier konden we de mercedes vito en de renault trafic uitproberen. Prachtig, om met zo'n huis op wielen op de bonnefooi rond te trekken. 

Het camperen is ons zo goed bevallen, dat we nu zelf een camper gekocht hebben. Komend jaar hebben we een sabbatical en gaan dan lekker op ontdekkingstocht.

 

En wat betreft dat extra weekend: voor ons verdient Coolcampers een warme douche voor de soepele oplossing.

 

Hartelijke groeten, Aart en Karin

 

PS  nogmaals heel hartelijk bedankt, dat we dit weekend extra mochten hebben!

Lees meer »


Familie Botinno 

Reisverslag  Annemarie  juli 2012

 

De trein……

Elk jaar gingen we op vakantie met de trein. Comfortabel, snel en eventueel ter plekke een auto huren. Voor geen goud hele einden met een auto afleggen.

 

Totdat……

Eindcijfer: 8

Lees meer »


Lianne en Cees door Europa 

In juni zijn wij bij hen in Leusden geweest om de campers te bekijken, dit was een leuke kennismaking en we kregen veel informatie. Wij hebben daarna besloten om in mei 4 weken de camper te huren.

Inmiddels zijn we weer thuis na ongeveer 5200 km, een stukje door Duitsland, Frankrijk, Spanje (tot Moraira), terug via de Pyreneën naar de Atlantische Oceaan, Anglet, langs de kust tot Calais en daarna richting België naar Nederland      

Het was een geweldige ervaring, de camper is goed bevallen, en alles is prima gegaan zonder problemen, een hele leuke ervaring

Na inlevering van de camper was de borg al na een paar dagen op onze rekening gestort, alles wordt goed geregeld bij Coolcampers.

Voor ons wordt het nog een moeilijke keus, caravan, tent of vouwagen en anders volgend jaar weer  een camper huren maar dan wel bij CoolCampers!

Frans en Dagmar veel succces met jullie bedrijf en wij geven jullie een dikke 9.

Lees meer »


4 vrienden in Schotland juni 2012 

Dordrecht tot John O'Groats - onder andere geïnspireerd door de reizen op de motor van de acteurs Charly Boorman & Ewan McGregor, Long Way Round & Long Way Sown, hebben wij besloten om een reis naar John O'Groats te maken.

John O'Groats is het meest noordelijk gelegen plaatsje op het vasteland van Schotland en is een beroemde plaats als vertrekpunt/eindbestemming voor trektochten, o.a de beroemde "land's end to John O'Groats".

We hebben besloten om de reis per camper te maken en zodoende zijn we na wat zoeken bij Coolcampers terrecht gekomen.

Het was de eerste keer dat we met een camper op vakantie gingen en omdat we met zijn vieren waren hebben we besloten er 2 te huren en het is ons heel goed bevallen. We zijn in Dover begonnen en toen in etappes naar het Noorden van Schotland gereden. Als we een hele dag gereden hadden was het heerlijk niets te hoeven doen (geen tentje opzetten of wat) om je gelijk thuis te voelen. We hebben een heerlijk vakantie gehad en zullen zeker nog eens een reis met een camper maken.

Coolcampers bedankt wij geven jullie een eindcijfer 8,5

Lees meer »


Fam. Dekkers in noorwegen 

We zijn in juni 2012 met een Coolcamper type 2 op vakantie geweest in noorwegen.

Je zou misschien denken niet de meest zonnige bestemming, maar dat was het juist wel, op 14 dagen 3 dagen regen is niet veel. Soms was het zo lekker dat we zelf in t-shirt konden lopen.

Wij: Marcel, Silvia en onze dochter Xana van 2 maanden oud hebben het prima naar ons zin gehad, prachtige fjorden, bergen en nog meer ongerept natuurschoon.

Vanuit Kristiansand langs de kust naar Bergen en zo via Voss over de Hardangervida weer door de provincie Telemarken naar Kragero. Dit rondje is toch gauw een 1000km, maar dat was geen probleem met deze camper.

De camper is meer dan compleet uitgerust wat betreft keuken gerei, en alles wat je maar denkt nodig te hebben lag er in. Eigenlijk hoef je alleen maar klederen een dekbed en eten mee te nemen (en dat is niet overal zo). Het was een kleine camper, maar met het XXL bed konden we makkelijk met z'n drieën naast elkaar liggen.  Ook over aandacht niet te klagen. Met een Coolcamper komt er namelijk een niet allerdaags campertje voorbij. Mensen zijn gelijk nieuwschierig en een leuk praatje is dus zo gemaakt.

Het meegeleverde kacheltje deed het prima terwijl het 's nachts soms toch 2-5 graden vroor. De Mercedes camper was technisch in goede conditie en reed soepel en confortabel. Totaal hebben we 3000km gereden zonder problemen, zeker voor herhaling vatbaar en zeker wwe naar het hoge noorden.

 

Noorwegen is een echt camper land, want je kunt overal staan en hebt legio service stations waar je water kunt tanken.

Wij geven jullie een eindcijfer : 8

Lees meer »


Fam. van der Leer 

Pnksterweekeind 2012
Het eerste weekend dat ik weer met mijn jongens zou gaan kamperen na
het overlijden van mijn man.
Ik had onze paradiso verkocht. Hier zou ik niet meer voor gaan zitten
met mijn twee jongens, te veel kostbare herinneringen.
Een huurhuisje was geen optie, wat dan?
Na een zoektocht op internet kwam ik terrecht bij coolcampers. Hier
werd ik erg enthousiast van, zag er leuk uit.
Stap gewaagd en geen spijt van gehad.

Na het ophalen zat mijn zoon van 14 achterin de gordel aan het
tafeltje. Hij werd hier helemaal vrolijk van. Al zou dit het enige
zijn wat we hadden beleefd, zou mijn weekend al geslaagd zijn. Het was
helemaal een spannende onderneming voor hem. Het ontroerde mij, ik
werd er blij van dat het hem goed deed. Die dingen wil je met z'n
tweeen beleven.
Op de terugweg een vriendje mee, wat te drinken en te eten en het
feest was compleet.

Wij gingen naar een plek waar heel veel bekenden stonden, hier zag ik een
beetje tegenop.
maar....wij kregen zoveel leuke, positieve reacties op de camper, en
de uitstraling. Dit hielp mij om niet in de trieste verhalen te vallen
en er gewoon een heerlijk gezellig weekend van te maken.

We hebben genoten!

Helaas één mes verdwenen, maar geen gezeur...

Nee, zeker geen spijt! wellicht volgend jaar weer.

Eindcijfer: 9

Lees meer »