FAQ Coolcampers

Gebruik van een Coolcamper

Worden de campers goed schoongemaakt?
De campers worden door ons schoon en verzorgd mét complete inventaris, volle brandstoftank, schoon water en volle gasfles uitgegeven. De camper dient bezem-schoon te worden ingeleverd. In onze Coolcampers mag ABSOLUUT niet gerookt worden. De verplichte eindschoonmaak wordt bij je boeking al in rekening gebracht en bedraagt € 50,-
Indien een camper bij het inleveren niet aan onze voorwaarden voldoet kunnen wij eventuele extra kosten zoals professioneel reinigen verrekenen met de borg.

 

 

 

Wat moet ik doen als ik onderweg pech krijg?
Wij hebben als verhuurder voor alle campers een All-Risk verzekering afgesloten alsmede een 24/7 Europa pechhulp. De hulpdienst omvat pech- en sleephulp, repatriëring en in het buitenland een vervangende (personen)auto; niet altijd een camper of kampeerauto. Zie FAQ verzekering. In geval van pech neem dan te allen tijde met ons contact op via 033-2583999 of via email: info@coolcampers.nl. Wij zullen er alles aan doen om je zo snel mogelijk te helpen.

 

Hoeveel personen passen er in een Coolcamper?
De meeste Coolcampers zijn geschikt voor 2 tot maximaal 4 personen. Type 10 is geschikt voor maximaal 6 personen.

De buscampers zijn allemaal even groot, maar voor het slapen zijn type 1, 2 en 3 uitgevoerd met een groot bed van 170 x 195 cm. Dit bed is geschikt om met 2 of 3 volwassenen in te slapen. Een kind(je) kan bijvoorbeeld tussen 2 personen in liggen of aan het voeteneinde.
Type 5 heeft een ruim bed van 145×200 voor maximaal 2 personen. Meer slaapruimte kun je creëren door er een koepeltentje of bustent bij te huren, (zie opties-lijst).

Verzekering van een Coolcamper

Zijn de campers verzekerd?
Onze campers zijn All-Risk verzekerd. Het eigen risico per ongeval bedraagt € 750,- of € 1000,-.

Wij hebben voor elke camper een 24/7 Europa pechhulp met vervangend vervoer afgesloten. Dit houdt in: pechhulp, reparatie en e.v.t. vervangend vervoer. Onder vervangend vervoer wordt niet altijd verstaan dat je ook een camper als vervangende auto meekrijgt. Dit is zeker in het hoogseizoen niet mogelijk. Ook wanneer de camper niet binnen 4 dagen gerepareerd kan worden, worden de kosten van repatriëring vergoedt.

Wij raden je te allen tijde aan een extra (doorlopende) reisverzekering af te sluiten. Gevolg-schade, zoals hotelkosten of taxikosten kun je dan verhalen op de reisverzekering. Je kunt ook specifiek voor jouw reisperiode een reisverzekering afsluiten via onze partner Allianz Global Assistance.

In elke camper liggen de autopapieren waarop o.a. het kenteken staat vermeld. In de handleiding staat hoe gehandeld moet worden in geval van pech e.d.

Is er een eigen risico als ik een Coolcamper huur?
Het eigen risico bij schade aan de camper is € 750,- of € 1000,- per gebeurtenis. Voor type 10 is het eigen risico € 1000,-.
Meer informatie kun je vinden in onze ‘algemene voorwaarden‘.

Je kunt je tegen het eigen risico verzekeren voor € 8,- per dag. Let hierbij op dat de borg nog steeds betaald moet worden. Deze wordt echter in zijn geheel terugbetaald door Coolcampers of de verzekeraar.

 

Een Coolcamper huren

Hoeveel vrije kilometers heeft een Coolcamper?
Huurperiodes tot 14 dagen hebben 300 vrije kilometers per dag, dit is 2100 vrije kilometers per week, daarna betaal je € 0,25 per kilometer. Vanaf 14 huurdagen zijn aantal het kilometers dus onbeperkt.
Op welk tijdstip kan ik een Coolcamper ophalen en terugbrengen?
Je kunt op de eerste verhuur dag (ophaaldag) de Coolcamper meestal tussen 11:00 en 13:00 uur ophalen. Een aantal dagen voor aanvang van jouw huurperiode ontvang je een definitieve ophaaltijd van ons via de email. Op de retour dag dien je de camper voor 10.00 uur in te leveren.
De retour dag wordt door ons niet als verhuur dag berekent.
Is het mogelijk op iedere dag van de week een Coolcamper huren?
Het is mogelijk dat je op iedere dag van de week een Coolcamper kunt huren. Alleen de zon- en feestdagen houden wij graag vrij. Je zit dus niet vast aan verplichte wisseldagen wanneer je een camper wilt halen of terugbrengen.

Let op: de minimale huurperiode in de maanden juni, juli en augustus is 7 dagen. De rest van het jaar is de minimale huurperiode 3 dagen (bv vrijdagochtend 10:00 uur ophalen – maandagochtend 10:00 uur retour).

Kan ik eerst een Coolcamper komen bekijken?
Het is zeker mogelijk om onze campers te komen bekijken. Maak van te voren even een afspraak, het kan zijn dat de campers in onze loods staan óf verhuurd kunnen zijn.
Ik wil extra opties reserveren, kan dit op elk tijdstip?
Indien je extra opties wenst, dien je dit aan te geven bij je reservering. Mocht je later toch nog extra opties willen reserveren neem dan contact met ons op, er bestaat echter kans dat de gewenste optie niet meer beschikbaar is.
Is er een minimum leeftijd om een Coolcamper te kunnen huren?
De minimum leeftijd van de bestuurder is 23 jaar. Tevens moet je minimaal 3 jaar rijbewijs B hebben om een Coolcamper te mogen huren. Is de bestuurder jonger dan 23 jaar, maar wel 3 jaar in het bezit van een rijbewijs dan kan er een Coolcamper gehuurd worden met een hogere borg van € 1.500,- (normaal € 750,- of € 1000,- voor type 10) Voor type 10 wordt meer stuurmans-ervaring geëist, dit i.v.m. de afmetingen van deze camper van bijna 8 meter.
Kan ik onze huurperiode na reservering nog verlengen?
Wij proberen onze planning zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten, maar mede doordat wij niet met vaste huurweken werken kan het zo zijn dat er nog dagen vrij zijn. Neem te allen tijde contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.
Kan ik mijn eigen auto bij Coolcampers parkeren gedurende mijn huurperiode?
Je kunt je eigen auto gratis, maar geheel op eigen risico bij Coolcampers parkeren gedurende jouw huurperiode.

Faciliteiten in een Coolcamper

Hoeveel bagageruimte zit er in een Coolcamper?
In al onze campers zit voldoende opbergruimte. Diverse opberg- klepbanken, kasten en extra ruimte achterin om bagage, tent of ander kampeergerei in op te bergen.
Is er een douche en toilet aanwezig in een Coolcamper?
Enkel Coolcamper type 10 heeft een douche in de camper. Al onze andere Coolcampers hebben geen douche of sanitaire voorziening. Wel verhuren wij als extra optie een goed en schoon chemisch toilet (Porta Potti), inclusief reinigingsvloeistoffen. Zie optielijst voor meer informatie.
Moeten we zelf campinggas kopen?
De campers worden afgeleverd met 1 volle fles campinggas voor het 2-pits kooktoestel. Het is mogelijk om een extra fles mee te nemen, dit kun je aangeven bij je reservering. De kosten voor een extra fles bedragen € 25,-. Het (bij)vullen van de gasfles tijdens je vakantie is voor eigen rekening.
Is er een radio/CD speler in een Coolcamper aanwezig?
Ja, in al onze campers zit een radio/CD speler. Geen AUX aansluiting.
Kan er een kinderzitje in een Coolcamper?
In onze Coolcampers zitten standaard twee 3-puntsgordels. Sommige campers hebben één of twee 2-puntsgordels achterin. Hiermee kan veilig een kinderzitje voor- of achterin de camper worden vastgezet. Er zijn airbags aanwezig in de cockpit van onze campers.
Is er stroomvoorziening in een Coolcamper?
Onze campers hebben naast de normale accu, een extra accu voor het woongedeelte. Hierop zijn de koelkast of koelbox, lampjes en het kraantje in de camper aangesloten. Als je langere tijd op een camping staat kun je met de Europese camping-stekker (zit bij de camper meegeleverd) de camper voorzien van 220v.
Eenmaal aangesloten op 220v, dan kun je gebruikmaken van de koelkast en de 220 volt stopcontacten.

Je kunt er voor kiezen om een extra omvormer (zie extra opties) te huren, zodat je tijdens het rijden bijvoorbeeld een laptop kunt gebruiken. Let echter wel op dat dit niet kan wanneer de motor uit staat. De accu loopt anders versneld leeg. Wanneer je met de camper onderweg bent, kunt je de compressor koelkast gebruiken. Deze werkt namelijk zowel op 220v als op 12v. Bij lange stilstand dien je echter wel een 220v aansluiting te hebben om de koelkast constant te laten koelen, anders trekt de accu versneld leeg.

Zijn de campers voorzien van een kachel?
De campers zijn niet standaard voorzien van een (stand)kachel. Optioneel kun je een elektrisch kacheltje bij de camper huren. Dit kacheltje kan echter alleen op een 220 volt stopcontact in de camper aangesloten worden. Hiervoor dient de camper wel aan een 220 volt aansluiting te staan.

Technische feiten van onze campers

Hebben de campers een automatische of handgeschakelde versnellingsbak?
De meeste Coolcampers hebben een 5 of 6 versnellingen versnellingsbak en is dus handgeschakeld. Type 7 en 8 hebben een automatische versnellingsbak.
Wat is het brandstofverbruik en wat voor een motor heeft een Coolcamper?
Al onze campers rijden op diesel brandstof. Het brandstofverbruik van onze zuinige dieselmotoren is ongeveer 1 liter op 13 kilometer. Uiteraard kan het verbruik toenemen in de bergen, op steile wegen of langs de kust op vlakke wegen. De tank-inhoud van de camper is 70 liter. Alle Coolcampers hebben een goed onderhouden gereviseerde of nieuwe 2.0 en 2.5 liter dieselmotor.
Welke afmetingen heeft een Coolcamper?
De afmetingen van onze campers verschillen onderling:

  • Type 2, 3, en 5 zijn 5,20 meter lang, 1,90 meter breed en 2,50 meter hoog.
  • Type 1 en 4 zijn korter; 4,80 meter lang.
  • Type 6 is 5,50 meter lang en 2,70 meter hoog.
  • Type 7 en 8 zijn onze grootste buscamper-types, deze zijn 5,50 lang en 2,80 meter hoog.
  • Type 10 in onze grootste alkoof camper. Deze is bijna 8 meter lang, 3,40 meter hoog. Hiervoor wordt wat extra rij-ervaring gevraagd. Deze camper mág bestuurd worden met rijbewijs B.

Een Coolcamper is door haar afmeting goed hanteerbaar en erg praktisch op kleine smalle bergweggetjes. Onze compactere campers zijn zeer geschikt om met de boot naar Noorwegen of Engeland af te reizen. Bijkomend voordeel van het formaat van onze compacte campers is dat de tarieven van tolwegen aanzienlijke lager zijn dan bij grote camperauto’s.

Worden de campers goed onderhouden en zijn ze betrouwbaar en veilig?
Ons wagenpark bestaat voornamelijk uit jonge occasions van gerenommeerde merken als Mercedes, Hyundai en Renault. Ze worden jaarlijks voorzien van goed onderhoud, APK keuringen worden elke 10.000 kilometer extra gecontroleerd.

De campers hebben betrouwbare en sterke dieselmotoren en zijn voorzien van veilige airbags in de cockpit. Wel vragen wij de huurder zorg te dragen voor onderhoud van de camper tijdens de huurperiode, zoals de controle op:

  • oliepeil
  • koelvloeistof
  • remvloeistof
  • bandenspanning

Voorwaarden

Hoeveel borg moet ik betalen?
Wij vragen éénmalig een borg van € 750,- of € 1000,- per verhuurperiode. Eventuele gebreken, boetes of schade aan de inventaris wordt door ons verrekend met de borg. Bij schade aan de camper dient de borg als het eigen risico. Zie ook onze algemene voorwaarden!
Borg bij type 10 bedraagt € 1000,- .
Mogen er huisdieren mee in een Coolcamper?
Je mag kosteloos een hond meenemen. De camper dient wel geur- en haarvrij te worden ingeleverd. Wanneer dit niet het geval is dan zullen wij extra schoonmaakkosten in rekening moeten brengen. Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie.
Waar kan ik de algemene voorwaarden van Coolcampers vinden?
De algemene voorwaarden van Coolcampers zijn te downloaden via de link welke te vinden is in de voetnoot onderaan elke pagina.