3 Onmisbare tips voor veilig reizen met je eigen camper. 

Vanaf 15 Juni worden de regels in veel landen versoepeld, waaronder Spanje, Frankrijk, België en Italië. Maar er wordt nog wel gewaarschuwd omdat er nog steeds code oranje geldt. Dat betekent dat de Rijksoverheid het afraadt om deze landen te bezoeken. Je mag best naar een land reizen met een negatief reisadvies, het is niet verboden. Maar let wel op, je kunt je niet helemaal goed verzekeren, of soms alleen tegen hele hoge kosten.
Maar kunnen we dan wel veilig op vakantie in het buitenland? Het kan prima zeggen deskundigen. Wij geven 3 onmisbare tips!

  1. Ga met eigen vervoer. Een auto of juist die CAMPER, gehuurd of van jezelf, reizen met een CAMPER is safe, je eigen veilige huisje op wielen. Je eigen toiletje mee, er is stromend water aanwezig en soms de luxe van een eigen douche of je neemt een zonnedouche mee!
  2. Zoek de rust op! Ga niet naar drukke steden, maar zoek juist unieke plekjes op in de natuur. Lekker in de buitenlucht, langs een beekje of meer. Kamperen geeft je vrijheid, samen met je gezin rond een kampvuur, alles loslaten en genieten maar!
  3. Mijd plekken waar veel andere mensen komen. Je kunt weer uit eten, restaurants zijn weer open, maar besef je dat je meestal alleen op een terras mag zitten en eten. Binnen is niet altijd mogelijk. Maar je zal ook boodschappen moeten doen. Dit gaat niet anders dan in Nederland. Houd je aan de regels en houd afstand.

Bonustip! Download de veilig reizen app van de Rijksoverheid en houd de situatie en het nieuws goed in de gaten! Ga wijs op reis 

Nog een handig artikel & onderzoek naar de zomer vakantie van 2020, Volgens het AD blijven de meeste mensen in Nederland. Een roadtrip door eigen land is dan ook een must-do! Veilig en vertrouwd in Nederland op avontuur.