Heb je een camper gehuurd en kies je ervoor om tóch in Nederland te blijven ipv te gaan kamperen in het buitenland? Dan ben je vast op zoek naar die ene leuke camping! Maar waar vind je ze, nou hier! Check vlug dit lijstje met (volgens ons) de leukste campings van Nederland. We delen, gratis en voor niets natuurlijk, onze favoriete campings. Nu snel boeken en duimen dat er nog een plekje vrij is deze zomer! Vaak is op de bonnefooi langsgaan ook altijd de moeite waard, zeker als je maar 1 nachtje wilt verblijven. Veel campings houden enkele plekjes vrij voor gasten die spontaan langskomen zonder reservering. 

Hier komt ons lijstje met de vijf *leukste unieke campings van Nederland: geen massa maar juist pareltjes!

  1. Kampeerterrein de Lievelinge, aan het Lingesebos met een geweldig zwemmeertje, hond mag mee, ontzettend chill, hippie fibes, kampvuur, zweefmolen, gekke huurlingen en een prima keuken en vermaak voor de kids. Nagenoeg volgeboekt, maar de moeite waard als je van het sfeertje houdt, is het niet deze zomer, dan wel een andere keer.
  2. Camping hartje Groen, in het bourgondische Noord Brabant. Ook met een zwemmeertje, restaurant, perfect voor fietsen en wandelen en ze verhuren ook accommodaties.
  3. Camping BuitenLand, één van de initiatiefnemers is Floortje Dessing. Deze camping ligt in Drente, vlakbij Emmen. Vol creatieve accommodaties en mooie kampeerplekken en super kindvriendelijk. Naast de camping, via een bospad, kom je wederom bij een heerlijk zwemmeertje. Er is een restaurant op de camping, hondje is ook welkom en ook een kampvuur bij je camper mag hier!
  4. Pop-up camping Kallumaan, wat ligt in de Noordoostpolder, op camping Netl de Wildste tuin. Deze combinatie is een initiatief uit creatieve toverdoos van Kultlab uit Amersfoort. Zij organiseren o.a. festival Into the Woods en food festival Lepeltje Lepeltje. Vier de zomer in Juli en Augustus in het tijdelijke dorp vol wilde natuur, strandjes en creativiteit. Je kunt logeren in een romantisch hutje, tipi of safaritent op natuurspeelplaats Netl de Wildste Tuin. Ook zijn er losse kampeerplaatsen te reserveren voor een camper of tent.
  5. Camping landgoed Ottermeer in Brabant is een natuurcamping wat prachtig gelegen is en maar 40 plekken heeft. Voor de rustzoekers, maar heel geliefd bij gezinnen met kinderen. Ze organiseren allerlei activiteiten en workshops, broodjes bakken op het kampvuur en een heerlijk zwemmeertje.

We hebben de linkjes naar de campings voor je ingevoegd, klik op de linkjes en je komt op de website van de camping. Maak maar fijn plannen!
*Wij realiseren ons dat er nog veel meer unieke campings in Nederland zijn. We hebben een selectie gemaakt van onze top 5. Tips over leuke en unieke campings zijn altijd welkom.