Meest gestelde vragen

Hieronder een lijst met de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch of via de mail.

Gebruik van een Coolcamper

Worden de campers goed schoongemaakt?

De campers worden door ons schoon en met complete inventaris, volle brandstoftank, schoonwater en volle gasfles afgeleverd. De camper dient ook weer volledig en schoon te worden ingeleverd. In onze Coolcampers mag ABSOLUUT niet gerookt worden. Indien een camper bij het inleveren niet aan onze voorwaarden voldoet kunnen wij eventuele kosten zoals professioneel reinigen verrekenen met de borg. 

Wat moet ik doen als ik onderweg pech krijg?

Wij hebben als verhuurder voor alle campers een All-Risk verzekering afgesloten alsmede een 24/7 ANWB Europa pechhulp . De ANWB hulpdienst omvat pech- en sleephulp, repatriëring en in het buitenland een vervangende personenauto, geen camper of kampeerauto. Zie FAQ verzekering.

In onze handleiding welke in elke camper aanwezig is staat alle informatie nogmaals duidelijk uitgelegd met tevens alle telefoonnummers. 

Hoeveel personen passen er in een Coolcamper?

De Coolcampers zijn geschikt voor 2 tot maximaal 4 personen.

Type1 heeft 2 x 3 punts gordels voorin
Type 2 heeft 2 x 3 punts gordels voorin en 2 x 2 puntgordels achterin (op kenteken max 3 personen toegestaan)
Type 3 heeft 2 x 3 punts gordels voorin en 4 x 2 punts gordels achtering (op kenteken max 4 personen toegestaan)

De campers zijn allemaal even groot, maar voor het slapen zijn Type 1 en 2 Coolcampers uitgevoerd met een groot bed van 170 x 200 meter. Dit bed is geschikt om met 2 of 3 volwassenen in te slapen. Een kind(je) kan bijvoorbeeld tussen 2 personen in liggen of aan het voeteneinde.
Type 3 heeft een ruim bed van 145x200 voor maximaal 2 personen. Meer slaapruimte kan je krijgen door er een koepeltentje of busvoortent bij te huren. (optielijst

Verzekering van een Coolcamper

Zijn de campers verzekerd?

Onze campers zijn met een All Risk verzekerd. Het eigen risico per ongeval bedraagt €750,-

Bij de ANWB hebben we een 24/7 Europa pechhulp met vervangend vervoer afgesloten. Dit houdt in: pechhulp. reparatie en evt vervangend vervoer en  of vervangende chauffeur. Om teleurstelling te voorkomen: onder vervangend vervoer wordt niet verstaan dat u ook een camper als vervangende auto meekrijgt. Dit is zeker in het hoogseizoen onmogelijk. Ook wanneer de camper niet binnen 4 dagen gerepareerd kan worden zijn de kosten van repatriering vergoed..

Wij raden u ten allen tijde aan een extra reisverzekering af te sluiten. 

In elke camper zit bij de papieren een kaartje waarop o.a. het kenteken staat vermeld. Dit kaartje moet bij hulp getoond worden. Er zit ook een brochure bij waarin precies staat hoe er gehandeld moet worden in geval van pech e.d. 
Eén belangrijke tip: noem bij melding bij de ANWB niet uw eigen naam maar de naam 'Trojas Beheer BV' . Het is immers een bedrijfsverzekering.


Is er een eigen risico als ik een Coolcamper huur?

Het eigen risico bij schade aan de camper is €750,- per gebeurtenis. Meer informatie kun je vinden onderaan onze homepage 'algemene voorwaarden'.

Een Coolcamper Huren

Hoeveel vrije kilometers heeft een Coolcamper?

Huurperiode tot 14 dagen hebben 300 vrije kilometers per dag, dit is 2100 vrije kilomters per week, daarna betaal je € 0,20 per kilometer. Vanaf 14 huurdagen zijn aantal het kilometers onbeperkt. 

Op welk tijdstip kan ik een Coolcamper ophalen en terugbrengen?

Je kunt op de eerste verhuurdag (ophaaldag) de Coolcamper vanaf 12:00 uur in de middag ophalen. Een aantal dagen voor aanvang van jouw huurperiode nemen wij ( evt. telefonisch) contact met je op, om de definitieve ophaaltijd af te spreken. Op de inleverdag dien je de camper voor 10.00 uur in te leveren.

De inleverdag wordt door ons niet als verhuurdag berekent. 

Is het mogelijk op iedere dag van de week een Coolcamper huren?

Het is mogelijk dat je op iedere dag van de week een Coolcamper kunt huren. Alleen op de zondagen en de feestdagen is het niet mogelijk. Je zit dus niet vast aan verplichte wisseldagen wanneer je een camper wilt halen of terugbrengen. 

Let op: de minimale huur in de maanden juni, juli en augustus is 7 dagen. De rest van het jaar is de minimale huurperiode 3 dagen (bv vrijdagochtend 10:00uur halen - maandagochtend 10:00uur retour)

Kan ik eerst een Coolcamper te komen bekijken?

Het is zeker mogelijk om onze campers te komen bekijken. Maak van te voren even een afspraak, omdat de campers in onze opslag loods staan of verhuurd kunnen zijn.

Ik wil extra opties reserveren, kan dit op elk tijdstip?

Indien je extra opties wenst, dien je dit aan te geven bij je reservering. Mocht je later toch nog extra opties willen reserveren neem dan contact met ons op, er bestaat echter kans dat de gewenste optie niet meer beschikbaar is. 

Is er een minimum leeftijd om een Coolcamper te kunnen huren?

De minimum leeftijd van de bestuurder is 23 jaar. Tevens moet je minimaal 3 jaar rijbewijs B hebben om een Coolcamper te mogen huren. Is de bestuurder jonger dan 23 jaar, maar wel 3 jaar in het bezit van een rijbewijs dan kan er een Coolcamper gehuurd worden met een borg van €1.500,-. (normaal €750,-)

Kan ik onze huurperiode na reservering nog verlengen?

Wij proberen onze planning zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten, maar mede doordat wij niet met vaste huurweken werken kan het zo zijn dat er nog dagen vrij zijn. Neem ten alle tijden contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden. 

Kan ik mijn eigen auto bij Coolcampers parkeren gedurende mijn huurperiode?

Je kunt je eigen auto gratis, maar geheel op eigen risico op het terrein van Coolcampers parkeren gedurende jouw huurperiode. 

Faciliteiten in een Coolcamper

Hoeveel bagage ruimte zit er in een Coolcamper?

In al onze campers zit voldoende opberruimte. Dieverse opberg klepbanken, kasten en extra ruimte achterin voor bagage, tent of ander kampeergerei in op te bergen. 

Is er een douche en toilet aanwezig in een Coolcamper?

Er zijn geen Coolcampers met sanitaire voorzieningen zoals een vaste WC of douche. U kunt wel als extra optie een goed en schoon chemisch toilet (Porta Potti) inclusief reinigingsmiddelen bij de camper huren. Zie optielijst voor meer info

Moeten we zelf kookgas kopen?

De campers worden afgeleverd met 1 volle fles campinggaz voor het 2 pits kooktoestel. het is mogelijk om een extra fles mee te nemen, dit kun je aangeven bij je reservering. De kosten voor een extra fles bedragen €25,- 

Het (bij)vullen van de gasfles tijdens je vakantie komt voor eigen rekening. 

Is er een radio/CD speler in een coolcamper aanwezig?

Ja, in al onze campers zit een radio/CD speler. 

Kan er een kinderzitje in een Coolcamper?

In een Coolcamper zitten standaard twee 3-puntsgordels en sommige campers hebben één of twee 2-puntsgordel achterin, hiermee kan veilig een kinderzitje voor of achterin de camper worden vastgezet. Er zijn airbags aanwezig in de cockpit van onze campers. 

Is er stroomvoorziening in een coolcamper?

De campers hebben naast de normale accu een extra accu voor het woongedeelte. Hierop zijn de lampjes en het kraantje in de camper aangesloten. Als je langere tijd op een camping staat kan je met de Europese campingstekker (zit bij de camper meegeleverd) de camper voorzien van 220v.
 Bent u eenmaal aangesloten op 220v, dan kun je gebruik maken van de koelkast en de 220 volt stopcontacten. 

U kunt ervoor kiezen om een extra omvormer (zie extra opties)te huren, zodat u tijdens het rijden bijvoobeeld een laptop kunt gebruiken.  Let echter wel op dat dit niet kan wanneer de motor uit is. De accu loopt anders versneld leeg. Wanneer u met de auto onderweg bent kunt u de compressor koelkast gebruiken.Deze werkt namelijk zowel op 220v als op 12v.  Bij lange stilstand dient u echter wel een 220v aansluiting te hebben om de koelkast constant te laten koelen anders trekt u de accu versneld leeg.

Zijn de campers voorzien van een kachel?

De campers zijn standaard niet voorzien van een (stand)kachel, optioneel kun je een elektrisch kacheltje bij de camper huren. Dit kacheltje kan je echter alleen op de 220 volt stopcontacten in de camper aansluiten. Hiervoor dient de camper wel aan een 220 volt aansluiting te staan. 

 

Technische feiten van onze campers

Hebben de campers een automatische of handgeschakelde versnellingsbak?

De motor in een Coolcamper heeft 6 versnellingen en is handgeschakeld. Type 7 en 8 hebben een automatische versnellingsbak. 

Wat is het brandstofverbruik en wat voor een motor heeft een Coolcamper?

Al onze campers rijden op Diesel brandstof. 

Het brandstof verbruik van onze zuinige diesel motoren is 1 liter op 13 kilometer. Uiteraard kan het verbruik toenemen in de bergen, op steile wegen of langs de kust op vlakke wegen. De tankinhoud van de camper is 70 liter.

De Coolcampers hebben een goed onderhouden gereviseerde of nieuwe 2.0 en 2.5 liter diesel motoren. De motor in een Coolcamper heeft 6 versnellingen en is handgeschakeld.

Welke afmetingen heeft een Coolcamper??

De afmetingen van onze campers verschillen onderling. Type 2, 3, en 5 zijn 5,20 meter lang, 1,90 meter breed en 2,50 meter hoog. Een Coolcamper is door haar afmeting goed hanteerbaar en erg praktisch op kleine smalle bergweggetjes. Type 1 en 4 zijn korter, 4,80  meter lang.  Type 6 is 5,50 meter lang en 2,70 meter hoog. Type 7 en 8 zijn onze grootste types, deze zijn 5,50 lang en 2,80 meter hoog.

Onze compacte campers zeer geschikt om met de boot naar Noorwegen of Engeland te reizen. Bijkomend voordeel van het formaat van onze compacte campers is dat de tarieven van tolwegen aanzienlijke lager zijn dan bij grote camperauto's. 

Worden de campers goed onderhouden en zijn ze betrouwbaar en veilig?

Ons wagenpark bestaat voornamelijk uit jonge occasions van gerenommeerde merken als Mercedes, Hyundai en Renault. Ze worden jaarlijks voorzien van goed onderhoud, APK keuringen en elke 10000 kilometer extra gecontroleerd.

De campers hebben betrouwbare en sterke diesel motoren en voorzien van veilige airbags in de cockpit. 

Wel vragen wij de huurder zorg te dragen voor onderhoud van de camper tijdens de huurperiode, zoals de controle op: 

  • oliepeil
  • koelvloeistof
  • remvloeistof
  • bandenspanning

Voorwaarden

Hoeveel borg moet ik betalen?

Wij vragen eenmalig een borg van €750,- per verhuurperiode. Eventuele gebreke, boetes of schade aan de inventaris wordt door ons verrekend met de borg. Bij schade aan de camper dient de borg als eigen risico. Zie ook onze algemene voorwaarden!

Mogen er huisdieren mee in een Coolcamper?

Je mag kosteloos een hond meenemen. De camper dient wel geur- en haarvrij te worden ingeleverd. Wanneer dit niet het geval is dan zullen wij u extra schoonmaak kosten in rekening moeten brengen. Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie. 

Waar kan ik de algemene voorwaarden van Coolcampers vinden?

De algemene voorwaarden van Coolcampers zijn te downloaden via de link welke te vinden is onderaan elke pagina onder kopje "Algemene Voorwaarden".